Pachete medicale pentru afecțiuni cardiovasculare, la Arcadia

Datele oficiale arată că România ocupă locul 3 în lume în ceea ce privește mortalitatea prin boli cardiovasculare. La fiecare 30 de minute un român suferă un infarct acut de miocard, iar în unul din zece astfel de cazuri, pacientul nu supraviețuiește. Un număr de 7 milioane de români suferă de boli cardiovasculare.

Aliniindu-se altor inițiative publice sau private care au ca scop ameliorarea acestor date îngrijorătoare, rețeaua de sănătate Arcadia vine în întâmpinarea pacienților cu risc cardiovascular sau celor care suferă deja de o astfel de afecțiune și lansează programul CardioPack, prin care Spitalul de Cardiologie Intervențională Arcadia oferă pacienților pachete medicale cu servicii standardizate de diagnostic și de monitorizare a tratamentului, pentru cele mai frecvente afecțiuni cardiovasculare.

Pachetele medicale cardiovasculare din programul CardioPack sunt construite pe baza recomandărilor internaționale în domeniu, în special pe baza ghidurilor de diagnostic și tratament ale Societății Europene de Cardiologie și ale celor două societăți de profil americane (American Heart Association și American College of Cardiology).

Pornind de la ideea serviciilor complete la preț avantajos, pachetele medicale din setul CardioPack sunt structurate pe tipuri de afecțiuni și includ:

  • consultații și toate celelalte servicii medicale de diagnostic și tratament ale echipei Arcadia de medici cardiologi și cardiologi intervenționiști;
  • analize de laborator, în funcție de diagnostic;
  • investigații medicale și explorări imagistice, în funcție de diagnostic;
  • proceduri avansate de cardiologie intervențională, după caz;
  • spitalizare de nivel premium, pentru un număr de zile adecvat diagnosticului, și serviciile de îngrijire aferente;
  • consiliere medicală, planuri personalizate de tratament, planuri personalizate de recuperare medicală și kinetoterapie cardiovasculară.

Programul CardioPackLiniștea și încrederea pacientului confruntat cu o afecțiune cardiovasculară sunt elemente care contează foarte mult în evoluția stării sale de sănătate și în ritmul de recuperare după un episod grav. Tocmai de aceea, pachetele medicale din programul CardioPack simplifică viața pacientului și relația sa cu furnizorul de sănătate, inclusiv efortul pacientului de a se informa cu privire la analizele și tratamentul potrivit pentru situația sa, căci toate serviciile medicale necesare sunt deja grupate în structura pachetelor.

Pacientul știe exact, încă din primul moment, care sunt serviciile medicale necesare, durata acestora, condițiile, cerințele și beneficiile acestora, precum și costul lor total. Astfel, el capătă certitudinea unei îngrijiri medicale avansate, complete și complexe, care conduce la conturarea diagnosticului de certitudine și la stabilirea tratamentului adecvat, totul sub supravegherea permanentă a medicului curant.

Din punct de vedere financiar, pacientul se bucură de facilități deosebite prin pachetele medicale CardioPack, pentru că acestea includ discounturi financiare semnificative față de prețul de listă însumat al serviciilor incluse. În plus, pacienții care optează pentru un astfel de pachet au acces la întreaga platformă medicală multidisciplinară a rețelei Arcadia, avantaj important mai ales pentru pacienții cu afecțiuni asociate și cu factori de risc multipli.

Referindu-se la toate aceste avantaje, dar mai ales la motivele ce au stat la baza conturării unei astfel de oferte, coordonatorul unității de Cardiologie Intervențională Arcadia, dr. Dan Iliescu, menționează: „Spitalul nostru oferă pacienților cu afecțiuni cardiovasculare acces la proceduri și explorări imposibil de efectuat din punct de vedere al dotării tehnice în alte clinici sau secții de cardiologie din Iași sau Moldova, grație aparaturii și echipamentelor performante de care dispune. Să nu uităm că, în timp ce toate celelalte regiuni ale țării dețin între 5 și 10 centre de cardiologie intervențională, în Moldova - la o populație similară - nu există decât două astfel de centre, Institutul de Cardiologie din Copou și Arcadia Cardio. Responsabilitatea noastră există, așadar, iar dorința noastră a fost să simplificăm accesul bolnavilor la serviciile pe care le oferim și prin facilități financiare, și printr-o interfață extrem de ușor de utilizat: pachetul medical standardizat. Asigurăm astfel condiții egale de investigații și tratament, la prețuri avantajoase, tuturor pacienților din sfera cardiovasculară, indiferent de boala de care suferă, de gravitatea ei, de regiunea geografică în care trăiesc și de condițiile în care a apărut boala respectivă."

În lista de afecțiuni pentru care pacienții pot accesa un pachet medical specializat se află angina pectorală, hipertensiunea arterială, insuficiența cardiacă, arteriopatia obliterantă de membre inferioare sau stenoza de arteră carotidă și multe altele.

În programul CardioPack mai intră pachete de explorare preoperatorie pentru chirurgie cardiacă sau noncardiacă, pachete de urmărire pe timp de un an după efectuarea unei angioplastii, pachete de cardioversie, de cardiostimulare electrică permanentă, precum și pentru proceduri intervenționale complexe.

Pentru a afla toate detaliile despre oferta din programul CardioPack, pacienții sunt rugați să apeleze serviciul Call Center Arcadia, la numărul 0232 920.

Oferta CardioPack de pachete medicale cardiovasculare face parte din programul Arcadia Accesibil, prin care rețeaua medicală ieșeană facilitează accesul pacienților la serviciile și produsele sale de sănătate.

Spitalul de Cardiologie Intervențională Arcadia, deschis în vara anului 2010, ocupă o suprafață de peste 1500 mp și dispune de laborator de cateterism, dotat cu angiograf Philips Allura Xper FD10, unitate de terapie intensivă coronarieni și o capacitate de spitalizare de 46 de paturi, în rezerve confortabile și elegante.
Peste 3500 de pacienți au fost internați până în prezent în acest spital, beneficiind de servicii avansate de diagnostic și tratament cardiovascular, pentru cei mai mulți dintre ei efectuându-se și proceduri complexe de cardiologie intervențională.