Diagnosticul și tratamentul afecțiunilor vasculare, la Arcadia

Afectiuni vasculareAlcătuit dintr-un sistem complex de artere, vene și vase limfatice, sistemul vascular asigură transportul diferitelor substanțe spre și dinspre celulă, participând la realizarea homeostaziei organismului.

Patologia vasculară este extrem de vastă, însă cele mai frecvente afecțiuni din această sferă sunt boala varicoasă (vene contorsionate, lărgite, aflate sub tegument) și arteriopatia obliterantă aterosclerotică (scăderea circulației sangvine la nivelul unei artere, prin obstruarea sa progresivă de depozite de colesterol, material lipidic și lipofage).

Astfel, venele varicoase sunt întâlnite la 25-33% din populație, iar insuficiența venoasă cronică însoțită de modificări cutanate și ulcerații este prezentă la 2 până la 5% din populație.

Boala arterială periferică afectează aproximativ 14-20% din populația adultă.

Colesterolul, fumatul și obezitatea sunt factori ce favorizează apariția bolilor vasculare. De cele mai multe ori, acestea sunt agravate prin asocierea cu alte afecțiuni precum boala coronariană, hipertensiunea sau diabetul.

La Spitalul Arcadia, pacienții cu afecțiuni vasculare beneficiază de o abordare complexă, multidisciplinară a problemelor lor de sănătate.

Bazându-se pe tehnologii moderne atât pentru investigații și diagnostic, cât și pentru tratament, chirurgii vasculari, dermatologii și medicii din alte specialități asociate conlucrează strâns pentru a oferi fiecărui pacient soluția terapeutică cea mai avansată și cea mai potrivită cu situația sa medicală.

Spitalul Arcadia dispune de un bloc operator ultramodern, cu patru săli de operație și unități aferente de terapie intensivă pentru adulți și copii, și asigură condiții excelente de spitalizare și de îngrijire. În plus, succesul terapeutic este garantat de experiența, devotamentul și performanța medicilor Arcadia.

CHIRURGIE VASCULARĂ – experiență și performanță, într-un spital ultramodern

Pacienții care se adresează Spitalului Arcadia beneficiază de consultații și tratament specific pentru numeroase afecțiuni vasculare.

În sfera flebologiei tratăm:

 • boala varicoasă – pacienții beneficiază de tratament medico-chirurgical și/sau scleroterapie („închiderea” venei varicoase prin injectarea unei substanțe iritante);
 • insuficiența venoasă cronică a membrelor inferioare, în toate stadiile, inclusiv ulcerele de cauza venoasă, pentru care realizăm intervenții chirurgicale clasice, sclerozări și grefe de piele;
 • pacienții cu telangiectazii venoase beneficiază de scleroterapie și/sau laser-terapie cutanată în serviciul de dermatologie.

În sfera patologiei arteriale tratăm:

 • arteriopatii obliterante - pentru care realizăm angioplastii chirurgicale, revascularizări chirurgicale (by pass cu grefon venos sau sintetic);
 • trombangeite obliterante - pentru care realizăm revascularizări chirurgicale, simpatectomii lombare și/sau amputații limitate;
 • anevrisme arteriale.

Chirurgie de acces vascular:

 • pentru pacienții cu insuficiență renală cronică realizăm chirurgie de angioacces - fistule arterio-venoase în scopul hemodializei;

Pentru pacienții cu sindrom de traversare toraco-brahială practicăm scalenectomii anterioare.

Serviciile de chirurgie vasculară disponibile în Spitalul Arcadia vor fi completate în viitorul apropiat cu tehnici de chirurgie endovasculară, constând în angioplastii cu balonaș sau montare de stenturi pe axul arterial ilio-femuro-popliteu, la pacienții cu arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare.

În rețeaua Arcadia, toți pacienții cu patologie vasculară beneficiază în scop diagnostic de explorări imagistice avansate, în funcție de caz: ecografie Doppler arterială și/sau venoasă,  arteriografii prin puncție arterială Seldinger, angio-CT / angio-RMN.

DERMATOLOGIE – tehnologie avansată pentru terapii vasculare eficiente

Numeroase afecțiuni vasculare beneficiază de opțiuni avansate de tratament în Centrul de Dermatologie Arcadia, unde experiența medicilor și tehnologiile moderne garantează rezultate optime, adică un diagnostic corect și alegerea combinației ideale de proceduri, astfel ca vindecarea să fie completă și rapidă, fără efecte adverse sau complicații.

Prioritatea echipelor medicale este să ofere fiecărui pacient o strategie terapeutică personalizată, apelând dacă este cazul la resursele multidisciplinare ale spitalului.

Ce tratăm prin proceduri dermatologice:

 • leziuni cutanate extinse, „în pată de vin”;
 • hemangioame diverse - tumori benigne congenitale;
 • telangiectazii;
 • venectazii spider și reticulate la nivelul membrelor inferioare;
 • „cherry angioma” – excrescențe de culoare roșie, alcătuite din vase de sânge proliferate anormal;
 • lacuri venoase – dilatații venulare ce dau un aspect de noduli albastru-violaceu, consistență moale, la nivelul buzelor sau urechilor;
 • granuloame piogenice.

Ce tehnologii utilizăm?

 • Laserul GentleYAG de la Candela este cel mai rapid și cel mai puternic laser Nd:YAG din lume, în momentul de față. Oferă confort și siguranță depline, grație caracteristicilor sale speciale: sistemul unic de răcire cu criogen DCDTM, mărimea și durata variabilă a impulsurilor, lungimea de undă de 1064 nm a fasciculului laser. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, având rezultate excepționale în tratamentul venectaziilor faciale sau corporale.
 • Sistemul Pulsar IPL face parte din ultima generație de sisteme de lumină intens pulsată, fiind rezultatul remarcabil al experienței acumulate în timp și al perfecționării tehnologice continue, și poate fi utilizat cu filtru adaptat leziunilor vasculare.

Pentru fiecare pacient în parte, medicul dermatolog stabilește formula de tratament optimă, combinând procedurile, tehnologiile și medicația disponibile.

În funcție de situație, soluția dermatologică poate fi completată cu tratament multidisciplinar din sferele chirurgie pediatrică, chirurgie vasculară, chirurgie plastică și reparatorie, sau din orice altă specialitate impusă de starea de sănătate a pacientului.

OFERTE PROMOȚIONALE pentru tratamentul afecțiunilor vasculare:

 • Cura chirurgicală a varicelor unilateral prin crosectomie și stripping

(include 1 noapte de spitalizare)                                                                     1.490 lei

 • Pachet laser vascular, minimum 2 ședințe                                reducere 15%